Karantina Döneminde...
 
Notifications
Clear all

Karantina Döneminde Spor

2 Posts
2 Users
0 Likes
743 Views
fd10604d221b2e0ccd17850bf0730fae?s=80&d=identicon&r=g Forum
Member
Joined: 8 years ago
Posts: 9
Topic starter  

Selamlar,

Salgın sürecinde, hem derslerimiz uzaktan eğitimle devam ettiği için hem de verilen ödev ve sınavların yoğunluğundan dolayı, öğrenciler olarak evlerde hiç olmadığı kadar fazla zaman geçirmeye başladık.

Bu, benim gibi hayatında spor'un pek yer etmediği insanlar için oldukça büyük bir problem. Çünkü salgın öncesinde, okula mümkün olduğunca yürüyerek gidiyordum ve gün içindeki koşturmacalar da, 10.000 adım sınırını oldukça rahat şekilde geçmemi sağlıyordu.

Sevgili sporseverlere ve sağlıklı yaşam için spor yapan dostlara sorum; bu salgın sürecinde evde nasıl egzersizler yapmaktasınız?


Quote
c3da07ca4ba19209adab6363d7ab19bd?s=80&d=identicon&r=g Forum
Illustrious Member Admin
Joined: 8 years ago
Posts: 60
 

Ben yıllar öncesinde uzun bir dönem evde spor yapmıştım. Elbette dışarıda koşmanın ya da tam teşekküllü bir spor salonunun yerini tamamen tutamayabiliyor. Lakin birkaç ekipman ve ağırlık setiyle, ziyadesiyle yeterli egzersizler yapmak mümkün (eğer büyük bir hedefiniz yoksa ve amacınız sağlıklı kalmaksa).

Bence burada her şeyden önemlisi, anatomiye biraz hakim olmak. Hangi hareketle hangi kas gruplarını hedef alacağınızı bilmek önemli. Tüm vücudu çalıştıran (full-body) egzersizler var. Youtube'da birçok video bulmak mümkün full-body workout yazınca. Özellikle hiçbir ekipman kullanmadan birçok kardiyo egzersizi ve kas egzersizleri mümkün.

Ben mümkün mertebe bu eksende ilerliyorum. Uzun bir süredir yapmıyordum ama yakın zamanda hareketlenmeye başladım. Madem böyle bir konu açtık, denk geldiğim içerikleri de buraya atarım 🙂

NASA/APOD - Michigan Tech.


ReplyQuote
Share:
Back to top button