Forum Kuralları
 
Notifications
Clear all

[Closed] Forum Kuralları

1 Posts
1 Users
0 Likes
685 Views
c3da07ca4ba19209adab6363d7ab19bd?s=80&d=identicon&r=g Forum
Illustrious Member Admin
Joined: 8 years ago
Posts: 60
Topic starter  

Amacımız

Toplumun her kesiminden bireyleri bir araya getirerek; seviyeli, huzurlu bir sohbet ve tartışma ortamı sunmaktır. Rasyonalist olarak misyonumuz, gündelik hayata bilimsel bakış açıları katmak olduğundan, hayatın her alanından paylaşıma açık bir gruptur. Böylelikle çeşitli kesimlerden bireyler bir araya gelerek farklı bilgilerini ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşarak dolu dolu bir forum ortamı oluşturabilir.

Bu nedenle bu amaçları ihlal edebilecek olan her türlü durum, kurallar tarafından katı bir biçimde korunmaktadır. Burada huzuru bozabilecek hiçbir türden olaya izin verilmemektedir. Dolayısıyla bu amaçlara ters düşen, fakat kurallar tarafından açıkça belirlenmemiş durumlara müdahale etme hakkını Rasyonalist saklı tutar.

Forum Kuralları

1) Küfür, hakaret, argo, aşağılama ve rahatsız edici üslup kullanımı yasaktır. Keza rahatsız edici, nefret içeren veya agresif bir tutum sergileyen üsluplar da yasaktır. Her şeyden önce, doğru bir tartışmayla bilgi alışverişi için, doğru üslup gerekir. Bunu sağlamayanlar forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılacaktır.
 
2) Herhangi bir dini veya politik görüşe dair fikirler paylaşılması yasaktır. Bu fikirlere dini, politik alıntılar ve atıflar da dahildir. Burada her inanç ve politik görüş kesiminden birey bulunmaktadır. Dolayısıyla doğabilecek fikir çatışmaları, kural ihlallerine neden olabilecek tartışmalara ve huzursuzluğa yol açabileceğinden, tartışılması yasaktır.
 
3) Cinsiyetçilik, herhangi bir yönelimden cinsiyeti hedef alma, ırkçılık, taciz, zorbalık ve nefret söylemi yasaktır. Günümüzde tüm dünyada büyük problemlere yol açan, akımları tetikleyen bu tür söylemlere tamamen karşıyız. Her bireyin hakları eşittir ve bu haklara kayıtsız şartsız her birey sahiptir.
 
4) Herhangi bir türden fanatizm (futbol takımı vb.) yasaktır. Herkes istediği fikri benimseme özgürlüğüne sahiptir, lakin bunların baskıcı bir şekilde dikte edilmesi veya savunulması bu özgürlüğün ihlaline neden olmaktadır.
 
5) Bilim karşıtlığı yapan herhangi bir türden sahtebilim (astroloji, ufoloji, homeopati, düz dünya vb.) fikirlerini paylaşmak yasaktır. Rasyonalist olarak amacımız, ortaçağ saçmalıklarını tartışmak değil, bunları çoktan geride bırakmış medeni bir uygarlık gibi 21. yüzyıl gelişmelerine odaklanmaktır. 
 
Eğer bu tür sahtebilim konuları karşınıza ilk defa çıkmış ve kafanız karışmışsa, bununla ilgili doğruları seve seve sizlerle paylaşmaya hazırız. Bunun için sorunuzu, gerekli argümanlarla sunmanız yeterlidir. Konuya cevap alındıktan sonra tartışmaya kapatılır ve herhangi bir ikna girişiminin tespitinde süresiz uzaklaştırma uygulanır.
 
6) İzin alınmadan herhangi bir türden şahsınıza veya bir başka platforma ait reklam, etkinlik ve duyuru paylaşımı yasaktır. Eğer bilim, sanat ve eğitim amacıyla yapılan bir etkinlik ise bizlerle iletişime geçmeniz ve kar amacı gütmediğinizi ispatlamanız takdirinde bunları seve seve desteklemeye ve her yerden duyurmaya hazırız.
 
7) Herhangi bir türden ürün satışı veya bir ticaret ve bunlara olan üstü kapalı göndermeler yasaktır.
 
8) Sağlık tavsiyesi almak veya vermek yasaktır. Sağlıkla ilgili konularda kültürel bilgilenme amacıyla sorular sorabilir ve tartışabilirsiniz. Lakin bunların hiçbiri sağlık tavsiye yerine geçmemelidir ve Rasyonalist bu konuda sorumluluk üstlenmez. Eğer bir sağlık durumu söz konusuysa, lütfen bir sağlık kuruluşuna danışınız.
 
9) Rasyonalist olarak burada ne ekibimizin ne de üyelerin cevabı bir danışmanlık cevabı olarak alınmamalıdır. Forumda birçok konuyu, gündelik konuşma diliyle ele alıyor ve bilimsel bir makale detayıyla incelemiyoruz. Bu nedenle doğabilecek yanlışlardan tarafımız sorumlu değildir ve kullanıcılar araştırmalarını özenle yapmalıdırlar.
 
10) Huzurlu bir tartışma ortamının korunabilmesi adına, tartışmanın seviyesi rahatsız edici boyuta ulaşılırsa, tartışma sonlandırılmalı ve yönetime bildirilmelidir. Kişinin tartışmaya devam etmek istemediğini belirttiği takdirde karşı tarafın hala tartışmaya devam etmeye çalışması yasaktır ve huzuru bozan bir eylem olduğundan yasaklanmayla sonuçlanabilir.
 
11) Türkçenin doğru kullanımına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle dil kurallarına uymakta ciddi sorun yaşayan, sürekli olarak dil hataları yapan üyelerin paylaşımları silinir ve sürekli tekrarı halinde üye uzaklaştırılır.
 
12) Hitabete ve üsluba önem veren bir topluluğuz. Temiz ve kibar bir dil kullanımını tercih ve teşvik ediyoruz. Bu nedenle tanıdığınız veya tanımadığınız kişilere hitap ederken, sokak üslubundan kaçınmak gerekliliklerimizden biridir. Bu şekilde konuştuğu tespit edilen ve rahatsızlığa neden olan kişiler süresiz olarak uzaklaştırılacaktır.
 
13) İntihal tamamen karşısında durduğumuz bir davranış ve doğrudan atılma nedenidir. Böyle ahlaksızlıklar sergileyenleri aramızda barındırmamız söz konusu değildir. Keza başkasının eserini kendisininmiş gibi paylaşan art niyetli kişilerin tespiti halinde, bunu açıkça duyurmak ve gerçekleri ortaya çıkarmak da görev bildiklerimiz arasındadır.
 
Herhangi bir ihlal veya oluşan rahatsızlık, ilgili yorum veya paylaşım üzerinden yönetime bildirilmek zorundadır. Problemi lütfen kendi başınıza karşılık vererek çözmeye çalışmayın, aksi takdirde doğabilecek problemler dolayısıyla siz de ihlalde bulunabilirsiniz.
 
Rasyonalist yönetimi, gerekli durumlarda inisiyatif kullanarak karar alma hakkını saklı tutar. Yalnızca doğabilecek açıklardan ötürü alınmış bir karardır ve kimsenin hakkının kasıtlı olarak elinden alınması amacını kesinlikle gütmez.
 
Hakkımızda detaylı bilgi için lütfen burayı tıklayınız.

NASA/APOD - Michigan Tech.


Share:
Back to top button