Kitap okumak mı? Ki...
 
Notifications
Clear all

Kitap okumak mı? Kitap dinlemek mi?

3 Posts
3 Users
0 Likes
1,618 Views
d491875cc87d3064f8d1d5bb9aa038cd?s=80&d=identicon&r=g Forum
Illustrious Member
Joined: 8 years ago
Posts: 7
Topic starter  

Son dönemlerde bir çok firma bir girişimle, seslendirme sanatçıları aracılığı ile kitapları beğenimize sunuyor. Sanatçı kitabı okuyor, onun vurgusu, ses tonu, duygu durumuna göre o kitabın içindeki olaylar zihninizde canlanıyor.

Ben bu durumun, yaratıcılığı topruleyecegini ve insanları tekduzelestirecegini düşünüyorum. Sizlerin fikirleri nelerdir? Sizce bir fark yok mu? Varsa olumlu mu olumsuz mu? Ayrıca tercih yapacak olsanız hangisini tercih ederdiniz? 


Quote
c3da07ca4ba19209adab6363d7ab19bd?s=80&d=identicon&r=g Forum
Illustrious Member Admin
Joined: 8 years ago
Posts: 60
 

Ben okumayı daha çok tercih eden biriyim. Bunun iki temel nedeni var: Birincisi bu şekilde daha iyi hafızamda kalıyor, ikincisi daha hızlı okuyabiliyorum. Bir de elbette o dokuyla olan teması seviyorum. Lakin dinleme şeklinde de elbette denedim ve bir kitabı bu şekilde bitirdim. Bana kalırsa bu da bir seçenek. Ben özellikle metroda ayakta gidenler, uzun süre düşünsel aktivite gerektirmeyen işlerde zamanını geçirenler için "bazı" kitapların bu şekilde dinlenebileceğini düşünüyorum. Metroda ayakta okuyamıyordum ama dinleyerek bitirmem mümkün olmuştu.

NASA/APOD - Michigan Tech.


ReplyQuote
Mehmet Erdal Kaya
Active Member
Joined: 3 years ago
Posts: 17
 

Elbette okumak. Sebebine gelince; bir kere ben öyle uzun metinleri dinlerken kulağımı hakkıyla veremediğimden okunanı kavrayamıyorum. Metin akıcı olduğundan anlayamadığın kısımları yeniden dinlemek için ileri geri sarmak da ayrıca eziyetli bir iş. Hele trende falan giderken çevresel etkiler çok yoğun olduğundan bir çok şeyi anlayamam. Ha, maksat kulağım bir şeyler duysun, duyduğumla yetineyim, dersek denenebilir. Sonuç olarak ben, en az iki duyumu kullanmadan (görmek ve dokunmak) okuduğumdan keyif almam. 🙂


ReplyQuote
Share:
Back to top button